Puistohoidon aloittaminen

Tervetuloa puistohoitoon!

Tutustuminen

Puisto on monelle lapselle ensimmäinen hoitopaikka ja siksi pidän tärkeänä, että kaikki sujuu mallikkaasti. Olen kerännyt tälle sivulle hoidon aloittamiseen liittyviä asioita.

Ensimmäinen hoitokerta  

Aloitamme tutustumiskerralla, jolloin täytämme sopimukset ja tutustumme toisiimme.

Ensimmäisen puistohoitokerran on hyvä olla lyhyempi tutustumiskerta. Hoitoon sopeutuminen on yksilöllistä. Hoidon voi aloittaa 15min tutustumisella tai hoidossa voi olla ensimmäisellä kerralla jo yli tunninkin, useimmat lapset aloittavat noin 30-45min hoitokerralla. 

Itku eron hetkellä on luonnollista ja usein itku loppuu heti vanhemman kadottua näkyvistä. Joskus itku tulee vasta usemman viikon jälkeen ja joskus ei ollenkaan. Jos itku jatkuu, eikä ikävästä tunnu tulevan loppua, ilmoitan siitä vanhemmalle.

Voit helpottaa lapsen sopeutumista kertomalla hänelle puistohoidosta ja tutustumalla puistoon ja minuun etukäteen. Jo hyvin pieni lapsi ymmärtää paljon! Kuulen mielelläni perheestänne, lapsesta, lapsen tavoista ja tottumuksista, ajatuksistanne ja toiveistanne. Avoimuus ja luottamus on hyvän yhteistyön perusta.

Joskus lapsi jää helpoiten syliin, joku voi jäädä mieluiten keinumaan ja joku menee suoraan leikkeihin. Joskus lapsi voi alkuun tykätä istua omissa rattaissa touhuja seuraillen ja tulla mukaan leikkeihin, kun on siihen itse valmis. Lapselle voi laittaa tutin tai oman lelun mukaan.

Lapsi käyttää puistohoitoaikana pinkkiä heijastinliiviä, jonka saa minulta lainaksi. Valvonnan kannalta on tärkeää, että lapsi käyttää liiviä. Jos liivin pukeminen aiheuttaa harmitusta, voi liivin ottaa kotiin mukaan ja pukea ulkovaatteiden kanssa valmiiksi päälle.

Puisto

Huvilinnanaukion leikkipaikka on Espoon kaupungin rakentama kuntalaisten käyttöön tarkoitettu yleinen leikkipaikka. Puistossa on leikkivälineiden lisäksi paljon leluja, puita, kalliota ja luontoa. Puisto on aidattu. Suljethan aina portin tullessasi/lähtiessäsi!

Puisto on vapaasti kaikkien lasten ja perheiden käytössä myös puistotoiminnan aikana. Lisäksi puistossa ulkoilee samanaikaisesti satunnaisesti kerholaisia.

Puiston osoite on Huvilinnanaukio 1. Jos tuot lapsen autolla puistoon, muista parkkikiekko.


Puistovarusteet

Puistossa selviää hyvin normaaleilla ulkovarusteilla. Ulkoilemme säällä kuin säällä, eikä puistossa ole katosta, joten varusteiden on hyvä olla säänkestävät. Sadetakki ja käsineet voivat olla varalla mukana.

Talvella puistoilun pakkasrajana on noin -10 astetta, mutta aurinkoisella ja tuulettomalla säällä olemme ulkoilleet paljon kylmemmälläkin säällä.

Puistossa ei ole wc:tä, joten lapsi kannattaa käyttää vessassa / vaihtaa kuiviin vaippoihin ennen puistoon tuloa. Kuivaksi opetteleville voi laittaa kesäsäillä varavaatteet mukaan. 

Lapset nauttivat sateesta ja lätäkköleikeistä, joten sadesää voi hyvin olla se paras puistosää :)

Puistomaksu

Puistomaksu on 30€/kk, kun puistopäiviä on yksi viikossa ja 60€/kk, kun puistopäiviä on kaksi viikossa. Päivämaksu on 10€. Maksu on lapsikohtainen.

Kysyttävää?

Jos jokin asia mietityttää tai sinulla on kysyttävää, saat minut parhaiten kiinni sähköpostitse. Vastaan mahdollisimman pian!  

Toivon hyvää ja luottamuksellista yhteistyötä sekä mukavia puistopäiviä vuodelle 2017!

Larissa
puisto@hoitopaikka.net